Hoppa till sidans innehåll

Curling som idrott


 

Curlingcompaniets största kund sett till antalet hyrda istider är IK Fyris Curling.

Genom ett unikt samarbete kan Curlingcompaniet (alltså det bolag som äger och driver Nojiri Curlinghall) och den ideella föreningen IK Fyris, leva i symbios och dra nytta av varandras styrkor. Allt för att gynna curlingen i Uppsala.

IK Fyris är en flersektionsförening där curlingsektionen är den klart yngsta. Sektionen har dock växt explosionsartat och man har idag drygt 100 medlemmar. Föreningen har ett lag i damernas elitserie och tillhör Sverigetoppen. På herrsidan spelar det högst rankade laget i division 1.

Curling är en fantastisk lagsport där god kommunikation och bra samarbete är egenskaper som ger garanterad framgång och föreningen gör allt för att medlemmarna skall trivas i form av klubbkvällar med allmänt spel, egna klubbtävlingar av olika slag och många andra arrangemang.


I en curlinghall av den här digniteten skall det naturligtvis finnas en seriös förening som utövar curling som idrott. I Lillskär Curlinghall heter klubben alltså IK Fyris Curling.

IK Fyris Curling är redan en av Sveriges mest ansedda curlingföreningar och 2009 fick föreningen utmärkelsen "Årets Curlingförening" av Svenska Curlingförbundet.

Är du intresserad av att spela curling "på riktigt"?

Vare sig du är nybörjare eller etablerad curlingspelare så tveka inte att ta kontakt med föreningen för att bli medlem.

Mer info och kontaktuppgifter hittar du på IK Fyris Curlingsektions egna hemsida.

Uppdaterad: 03 MAR 2018 20:33 Skribent: Alexander Foxegård
E-post: Adressen Gömd